Illutstrasjonsbilde. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Jeg vet det er som å banne i kirken, men jeg ble med i Greenpeace fordi jeg er veldig opptatt av miljøet og kampen mot forurensning.

Jeg mener imidlertid at miljø og klima er to helt forskjellige ting og at det bør skilles klart mellom disse to. Miljø er konkret og vi kan alle se forurensning selv om Norge nok omtrent er det reneste av alle land.

Etter å ha hatt som jobb i 31 år å reise rundt i alle verdens land, tror jeg jeg vet litt om det.

annonse

Les også: Greenpeace: Det er skuffende at Aftenbladet vil tjene penger på Klimarealistene

I motsetning til kulturen i veldig mange land utenfor Vesten, så forurenser ikke nordmenn omtrent i det hele tatt. Vi er veldig disiplinerte der. Jeg mener derfor at kampen mot forurensing i Norge, selv om den er viktig, må holdes innenfor grenser satt av kostnader. Her er det MDG, etter min mening, ikke har evne til å balansere offentlig pengebruk.

Så er det klima. Disse to begrepene har absolutt ingenting med hverandre å gjøre. Verden har blitt utsatt for en massiv påvirkning fra et politisk miljø som fullstendig dominerer debatten. Såkalte «klimafornektere» er blitt skjelt ut og truet og mistet jobb og karriere.

annonse

Filmen «Planet of the Humans» laget av Michael Moore, som er sosialistisk aktivist, burde være en vekker.

Kan det være tillatt å antyde at det kan ligge andre motiver til grunn for FNs klima engasjement enn hensynet til klima? Se filmen og spør deg selv. Vitenskapsmenn fra hele verden (700 og stadig økende) protesterer iherdig mot IPCC. Anklager om direkte forfalskning av forskningsresultater og konklusjoner til politikere, blir rettet fra seriøse vitenskapsmenn.

Les også: Norges eneste nobelprisvinner i fysikk går inn i Klimarealistenes vitenskapelige råd

Vår egen nobelprisvinner i fysikk, Ivar Giæver, sitter nå i Klimarealistenes Vitenskapelige Råd. Journalister i hele landet og i alle store aviser, som nesten aldri har realkompetanse eller relevant utdannelse, er skråsikre på at jorden er i ferd med å koke over. Men hos Klimarealistene er det ikke en eneste uten vitenskapelig kompetanse.

Det typiske er at de er pensjonister, for mer enn en av de fikk forbud av sin arbeidsgiver mot å si i mot klima-panikken fordi bevilgningene fra Staten, som de er avhengig av, ville stoppe.

Det burde også være et tankekors for dere at Patric Moore, en av grunnleggerne av Greenpeace, har meldt seg ut av organisasjonen i protest. Det er neppe noen i Greenpeace i dag som har hans vitenskapelige kompetanse og credentialer. Hans foredrag er lett å finne på YouTube.

Jeg, og mange med meg, opplever at det er helt umulig å få inn klima-kritiske innlegg i hovedavisene.

Da NRK inviterte Klimarealistene og Cicero Senter for klimaforskning, til debatt, ville ikke Cicero stille opp. Og møte topp-kvalifiserte forskere turde de ikke. Ytringsfriheten blir kneblet og den ene side slipper ikke til.

annonse

Les også: Cicero nektet å møte Klimarealistene til debatt

Jeg ble oppringt fra Greenpeace av en mann som sa han het Lirim. Han spurte om hva jeg mente om oljeboring i Barentshavet. Da jeg svarte positivt til dette, la han bare på. Er dette måten å undersøke hva medlemmene mener i Greenpeace?

Vi er mitt i en pandemi som kan ruinere hele verdens økonomi, også den norske. Likevel vil klimaaktivister pøse milliarder ut av pensjonist-fondet for å stoppe en oppvarming som det er mer enn vanskelig å bevise.

Hva skal dette gå ut over? Velferdsstaten, omsorgs-hjem, sykehus, uføretrygd, forsvar og så videre? Politikk er jo alltid om prioriteringer. Noen får mindre når noen får mer. Hvem skal ofres?

Jeg støtter fullt og helt Greenpeace arbeide mot miljø og forurensning, men å advare mot CO2 som en forurensning viser bare at ingen husker noe av det de lærte på skolen. Læren om C, Kullstoff kalles Organisk Kjemi og er også læren om alt levende. CO2 er Livets Gass og dersom innholdet i atmosfæren skulle halveres, vil fotosyntesen stoppe opp. Da vil livet på jorden dø ut. Det er jo nettopp derfor vi har, i de siste årtier fått en så mye grønnere jord; CO2 innholdet har økt.

Det Grønne skiftet burde kreve: Mer CO2 i atmosfæren!

Jeg vet at dette er vanskelig å svelge, men kan jeg så en aldri så liten tvil, så er vel det alt å håpe på.

Har også veldig forståelse for at dere, og resten av verden, er påvirket av den massive propagandaen fra klima-alarmistene. Men husk på Ibsens ord: “Den sterkeste mann er den som står alene, alene mot den kompakte, den forbannede kompakte majoritet.»

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon