Nord-Koreas leder Kim Jong un. Foto: KCNA/Korea News Service /AP/NTB scanpix
annonse

Nord-Koreas leder Kim Jong-un har deltatt på et møte der planer for opptrapping av landets evne til kjernefysisk avskrekking ble lagt fram.

«Ny strategi for videre å øke den kjernefysiske avskrekkingen» var blant temaene på møtet med den militære sentralkommisjonen i det nordkoreanske arbeiderpartiet, ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA søndag.

Deltakerne drøftet også å styrke de væpnede styrkene og sette dem i høyeste beredskap, melder sørkoreanske Yonhap som viser til nordkoreanske statlige medier.

annonse

Det er uklart hva den nye linjen innebærer, og når møtet fant sted. Men i Sør-Korea antas det at det var lørdag, siden nordkoreanske medier gjerne melder om viktige begivenheter dagen etter.

Møtet fant sted kort etter at Trump-administrasjonen vurderte å holde en prøvesprengning av en atomladning for første gang på nærmere 30 år.

De siste månedene har Nord-Korea gjennomført flere våpentester. Forhandlingene med USA om nedtrapping av utvikling av atomvåpen har gått i stå den siste tiden.

annonse

Møtet markerer første gangen Kim er sett på tre uker. Han var lenge borte fra offentligheten, og det ble spekulert på om han var død eller syk. Så dukket han opp 1. mai under åpningen av en gjødselfabrikk, men siden har han vært borte igjen.

Mange analytikere mener at han har trukket seg tilbake av frykt for å bli smittet av koronaviruset, selv om Nord-Korea offisielt ikke har meldt om ett eneste tilfelle av viruset.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse