Utenriksdepartementet i Oslo. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Utenriksdepartementet i Oslo. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
annonse
annonse

Jeg har hevdet i mange år at norsk bistandspolitikk er, ironisk nok, en slags omvendt imperialisme – noe venstresiden i alle år har hevdet at de er imot!

Bistandspolitikken passiviserer beviselig og fører ikke til noen vilje om utvikling. Og det er kanskje den egentlige hensikten – med utvikling faller nemlig behovet for bistand bort!

Les også: Norsk økonomi kollapser, men bistanden skal ikke røres

annonse

Imidlertid er det liten tvil om at norsk bistandspolitikk sammen med den politiske kuppede Utenriksdepartementet (UD) i realiteten er en slags godt betalt «Refugee-camp» for en viss politisk retning i Norge som ikke finner sin godt betalte plass på Stortinget, i partier eller i offentlig forvaltning.

Ambassade i Mali

Spør deg selv: Hvorfor bruker lille, ubetydelige Norge hundrevis av millioner på å bygge «ambassade» i en islamsk stat som Mali i Afrika, og andre liknende steder? Vår import av varer og tjenester fra slike steder er nærmest null og ingen fra Norge drar dit med mindre de blir betalt med det norske fellesskapets penger.

annonse

Jeg vil våge påstanden om at det er en kontinuerlig pågående prosess i UD gjennom bistanden for å tilrettelegge tapping av menneskelige ressurser fra u-land slik at de aldri vil «komme seg på beina!» Mali er bare et av mange eksempler på hvordan UD bruker opp fellesskapets midler på forhold som ikke tjener skattebetalerne i Norge!

134 millioner til AP mannen Terje Rød Larsen i New York er også «bistand» for de som ikke har fått det med seg – det samme med støtte til det gjennomkorrupte FN systemet og Bondeviks tullete «fredssenter». Spennet er ubegripelig stort!

Les også: Kraftige reaksjoner på norsk bistand til verdens mest korrupte land: – Norge kaster penger…

Det er liten tvil om at et politisk kuppet bistands- og utenrikspolitisk system er et bakenforliggende stort problem som ingen overbetalte overvurderte yrkespolitikere tør å snakke om. Det spiller nemlig ingen rolle hva man får til med den såkalte «Bistanden». Det er kontroll over politisk retning på pengestrømmen som er drivkraften, og mange tjener store penger på at systemet opprettholdes!

Derfor vil aldri bistanden reduseres før enten pengene tar slutt (og det gjør de) – eller hvis det blir rent politisk flertall for å stanse «svindelen»!

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon