Tidligere visepresident Joe Biden la ned krans ved Delaware Memorial Bridge Veterans Memorial Park i New Castle mandag. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Demokratenes antatte presidentkandidat Joe Biden opptrådte offentlig for første gang på to måneder da han la ned en krans for falne veteraner på Memorial Day.

77-åringen og kona Jill Biden la ned kransen på et minnested for veteraner i nærheten av parets hjem i delstaten Delaware.

Siden Biden brått avlyste et valgkampmøte i Cleveland 10. mars på grunn av koronapandemien, har han stort sett drevet valgkamp fra sin bolig i Wilmington.

annonse

Både Biden og kona hadde på seg munnbind da de viste seg utendørs mandag, i motsetning til Donald Trump. Presidenten har nektet å følge rådet fra amerikanske helsemyndigheter om å dekke til munn og nese.

Presidenten deltok sammen med førstedame Melania Trump på to arrangementer for å minnes falne soldater. Den første opptredenen var på Arlington National Cemetery utenfor Washington.

Mange som var til stede, hadde på seg munnbind, men ikke Trump. Han holdt ingen tale, men la ned en krans i stillhet.

annonse

Deretter dro presidenten til Fort McHenry i Baltimore. Der holdt han en tale hvor han både æret falne soldater og anerkjente koronavirusets dødsofre.

– Som én nasjon sørger vi ved siden av hver eneste familie som har mistet sine kjære, sa presidenten.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon