Reuters Fotograf: Marcos Brindicci
annonse
annonse

Den amerikanske økonomien utgjør omtrent 25 prosent av verdens totale bruttonasjonalprodukt. Men USAs valuta – den amerikanske dollaren – blir brukt i 88 % av alle internasjonale valutatransaksjoner. Dollaren er i en suveren posisjon blant verdens «penger».

Men hvorfor er det slik? Og hva er konsekvensene? I en tid da det ropes på krisepakker og milliardene strømmer ut av statskasser og sentralbanker er spørsmålene om valuta og deres troverdighet og aksept rundt i verden viktigere enn på lenge.

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang.
Ikke abonnent? Les mer her.

annonse

LOGG INN

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon