Lily Bandehy. Foto: Paul Weaver
annonse

Hverken miljøaktivister, ateister, partier til venstre og høyre kan redde Norge og Europa fra en mørketid i som kommer med islam. Den eneste redningen er kristendommen.

Fordi Norge har kristendom som tusenårig kulturell arv. Det er ikke bare religion, den har blitt kulturen, den har formet Norge, den er limet Norge som nasjon. Den står med stolthet og rak rygg i alle vanskelige tider.   

Les også: Skole i Surnadal fjerner kristendommen fra julen: – Det er godt ment

annonse

Vielse, barnedåp, konfirmasjon, påske, jul, pinse har gitt folket  samhørighet og fellesskap. Alle nordmenn har på en eller annen måte noen gode minner med kirken. Kirken i Norge har gått gjennom en reform og modernisering slik at i dag tar den imot alle uansett kjønn og legning. 

Kirken har ikke de strenge bibelske tolkningene, gjennom reformasjon og opplysningstiden har kristendom blitt mer kultur enn religion, og denne kulturen må bevares fordi det er det siste som Norge og Vest- Europa har igjen. Humanismen har tatt inn i seg større deler av de kristne verdier. Om du er ateist, humanetiker, eller hva som helst kan du komme til kirken, melde deg inn i kirken, feire vielse og barnedåper der. 

Du trenger ikke å være religiøs, men vær kristen fordi den er eneste som kan hjelpe deg og ditt land.

annonse

I mange år var det fokus på det negative ved, strenge, ortodokse kirkemiljøer. Kristendom ble mobbet, å komme i kirka ble sett som umoderne. Det var ikke humanisme. Ikke trendy. Kristne figurer og tegninger ble fjernet. Maria- statuer som var veldig normale i alle hjem forsvant sammen bilder av Jesus. 

Å bære korset som smykke ble sett på som nasjonalistisk og til og med forbudt å ha på seg. Vi husker bråket rundt Sylvi Listhaugs lille kors på hennes halskjede, og NRK som forbød korset på sine journalister fra 2013. Alt som hadde med kristendom og kirken ble bagatellisert, latterliggjort og borte. Nattverd falt bort, påske lam ble erstattet med «kebab». 

Og korset ble forbud, mens hijaben, som også en religiøs politisk markering, ble reklamert for, sett som eksotisk og har overtatt samfunnet. Det eneste som minner oss på hellige, kristne dager er at vi har fri, ellers er det ingen markering, istedenfor er det konstant reklame for muslimske hellig dager. Antall kirker blir redusert, men antall moskeer, muslimske kultur sentre, bønne-rom og aktivitets hus har økt kraftig. Det har blitt flere muslimske rom enn minibanker. 

Nordmenn og generelt unge fra Vest- Europa tok avstand fra kristendom som etter tusen år hadde blitt en del av deres kultur, skikk og bruk, og  de mistet mye av sin nasjonalitet, sin identitet. I denne forvirringen over hvem vi er, vår identitet, religion og kultur, har folket blitt fascinert av islam og muslimer. Dette er farlig. 

Nå må Norge og nordmenn snu seg mot sin kulturelle identitet, og kristendom er en del av den. Og dette kan redde Norge og Europa. Vi trenger ikke å bli mer katolske enn paven, men få kirke rommet tilbake, med sang, med tente lys, med barnedåp og konfirmasjon. 

annonse

Jeg personlig tror ikke på noen profet, paradis eller helvete, men jeg er medlem i Den norske kirke og av og til drar jeg inn i kirken og setter meg der fordi jeg er glad i Norge. Jeg er glad i norske verdier og den kulturen som er basert på kristne verdier. Fordi i Norge er verdigrunnlaget kristendom, og dette er beskrevet klart og tydelig i den norske grunnlov paragraf to: «Verdigrunnlaget forblir vår kristne og humanistiske arv»

Den paragrafen i grunnloven er hovedsøylen i den norske kulturen, og nasjonen, ingen tv-kanal eller politiker må få lov å reklamere mot det. I mange år vi har over sett angrep mot kristendommen, og dette bidro til at vi har mistet seg selv. Nordmenn må være stolt av sin kultur som er basert på kristendommens verdier, de må være stolt av sine matretter, sine bunader, musikk, og natur. 

Les også: Kristendommen: Suksessoppskrift for samfunnsbygging

Nordmenn må være stolt av det humanisme verdier, stolt av seg selv. Sitt land og sin nasjon. Dere er gode nok og trenger ikke å heie på en tilbakestående og inhumane religion for å være god mennesker. Å være glad i sitt land og være patriot er ikke verken rasisme eller islamofobi. 

Vi trenger en positive nasjonalisme fordi det minner oss om hvem vi er. 

Grunnlovens §2: «Verdigrunnlaget forblir vår kristne og humanistiske arv.» Norges verdigrunnlag er altså ikke islam. Tvert imot. Norge har en tusenårig kristen kulturarv, og det er over 4 millioner medlemmer i kristne menigheter. NRK diskriminerer alle disse, pluss vår kristne kulturarv

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse