Dagens Næringsliv DN Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse
annonse

NHST, som eier Dagens Næringsliv- og Morgenbladet, har flere selskaper registrert i skatteparadiset Delaware i USA, melder Medier24.

Delstaten Delaware er kjent for svært lave skatter og stor grad av hemmelighold, skriver Medier24 , som har fått opplysninger fra delstatens selskapsdatabase.

Gjennom det Delaware-registrerte selskapet NHST Holding USA eier de NHST Global USA, som har avdelinger i tre ulike delstater i USA, skriver nettstedet.

annonse

– Vi er klar over at en slik organisering er bransjestandard i USA, men vi mener det er veldig uheldig, sier Ingrid Hjertaker i Tax Justice Norway.

– NHST skatter overalt der vi opererer. Det er ingen skattemessige grunner til dette, sier administrerende direktør Trond Sundnes i NHST Global Publications.

Mediekonsernet eier Dagens Næringsliv, som fredag meldte at Equinor har sin USA-virksomhet registrert i Delaware. Avisen omtalte ikke NHST-selskaper i samme delstat.

annonse

– DNs journalistikk er styrt av DNs redaktører og ikke eierselskapet NHST, sier Sundnes, som tviler på at noen i DN var klar over at NHST hadde selskaper registrert i Delaware.

«Vi i DN var ikke kjent med at også vår eier NHST har tre selskaper registrert i Delaware. Vi la inn det som en faktaopplysning nederst i sakene da vi ble kjent med det», skriver etikkredaktør Gry Egenes i Dagens Næringsliv i en epost til Medier24.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon