President Donald Trump. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Donald Trump har på ny tvitret en konspirasjonsteori om at en av hans kritikere står bak drap. Twitter avviser kravet fra en enkemann om å slette meldingene.

USAs president spredte i helgen nok et grunnløst rykte til sine 80 millioner Twitter-følgere. Tirsdag mer enn antydet presidenten at programlederen Joe Scarborough, en av Trumps argeste kritikere i mediene, sto bak drap på sin praktikant i Florida 2001.

Trump har flere ganger forsøkt å implisere ham i dødsfallet, på tross av at Scarborough befant seg i Washington da praktikanten døde.

annonse

– Vennligst slett disse twittermeldingene, skrev Timothy J. Klausutis til Twitter-sjef Jack Dorsey i et brev som The New York Times publiserte tirsdag.

Hjertefeil

Klausutis’ kone, 28 år gamle Lori Kaye, ble funnet død på Scarboroughs kontor i Florida i juli 2001. Hun var praktikant for Scarborough, som den gang var kongressmann for Trumps parti Republikanerne.

Kona hadde en hjertefeil, besvimte og slo hodet på jobben. Legene slo fast at dødsfallet var en ulykke.

annonse

Klausutis mener Trumps Twitter-meldinger er et brudd på selskapets retningslinjer. Han kaller påstandene for «ondskapsfulle løgner» og anklager presidenten for å utnytte konas ettermæle for politisk vinning. Men Twitter kommer ikke til å slette meldingene.

– Vi er veldig lei oss for den smerten som disse meldingene, og den oppmerksomheten de får, påfører familien, sier en talsperson for selskapet til nyhetsbyrået Reuters tirsdag.

«Obamagate»

Scarborough, som er programleder i «Morning Joe» på MSNBC-TV, har bedt presidenten om å slutte med de grunnløse anklagene.

Det siste forsøket på karakterdrap på Scarborough føyer seg inn i en rekke eksempler på at Trump sprer konspirasjonsteorier.

Mens koronapandemien krever stadig flere liv, USA rammes av økonomisk krise, og oppslutningen om Trump daler på meningsmålingene, refererer presidenten stadig til «Obamagate» og en påstått forbrytelse knyttet til forgjengeren.

I årevis før han ble valgt til president i 2016, var Trump blant de mest toneangivende stemmene i den såkalte «birther»-bevegelsen, som feilaktig hevdet at president Barack Obama ikke var født i USA.

Trump raser etter at Twitter merket tweet som villedende

For første gang har Twitter merket Twitter-meldinger fra USAs president Donald Trump som villedende. Trump anklager Twitter for å påvirke presidentvalget 2020.

annonse

Mikrobloggtjenesten har lenge vegret seg for å gjøre noe med Trumps mange fornærmelser og falske anklager.

Nå har Twitter lagt til kontekst til to Twitter-meldinger fra den amerikanske presidenten som handler om stemmegivning.

Tirsdag tvitret Trump at stemmegivning per post ville føre til valgfusk. Han skrev blant annet at «postkasser kommer til å bli ranet». Under meldingen har Twitter lagt til en lenke til fakta om stemmegivning som viser at slik stemmegivning ikke er koblet til valgfusk.

Trump selv anklager Twitter for å blande seg inn i presidentvalget i år. Han peker på at faktaene som Twitter har lenket til er basert på faktasjekk fra falske nyhetssteder som CNN og Amazon-eide Washington Post

– Twitter undertrykker ytringsfriheten og jeg som president vil ikke la det skje, tordner Trump i en melding.

Det hvite hus’ pressetalskvinne Kayleigh McEnany forsvarer Trumps uttalelse. Hun peker på at det i Los Angeles ble registrert 100.000 unøyaktige velgerregistreringer på grunn av en teknisk feil.

– Systemet registrerte ved en feil velgere som post-velgere, og 1.500 som ikke var stemmeberettiget ble registrert som velgere, tvitrer hun.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon