Illustrasjonsbilde. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Etter bioteknologinederlaget i Stortinget mener KrFs fylkesleder i Troms og Finnmark at partiet bør vurdere å gå ut av regjeringen.

– Jeg mener KrF nå bør vurdere å gå ut av regjering på grunn av denne prinsippsaken som er viktig for oss, og fordi Høyre og Venstre ikke har overholdt Granavolden-plattformen, sier fylkesleder Truls Olufsen-Mehus til TV 2.

Flere representanter fra de andre regjeringspartiene valgte å stemme for endringene i bioteknologiloven. Også gruppeleder Magnar Mæland i KrF i Gjesdal kommune mener at partiets smertegrense er nær.

annonse

– Vi er en del av en regjering, vi hadde en regjeringsplattform. Nå ser vi hvor det har endt i dag. Det er ikke bra, sier han til kanalen.

KrFs 2. nestleder, Ingelin Noresjø, er uenig i at partiet bør vurdere en «biotexit».

– Høyre og Venstre har stått sammen med oss i disse sakene, mens Frp har gått bort fra sine lovnader på Granavolden og skaffet flertall for en sterk liberalisering av bioteknologiloven. Det er ikke naturlig med utgangspunkt i denne saken å forlate regjeringen og gå sammen med partiene som har stått bak nettopp disse forslagene, sier Noresjø til NTB.

Hun sier samtidig at hun forstår at mange er skuffet etter nederlagene i Stortinget.

annonse

– Det er jeg også, sier Noresjø.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon