Illustrasjonsbilde. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Etter bioteknologinederlaget i Stortinget mener KrFs fylkesleder i Troms og Finnmark at partiet bør vurdere å gå ut av regjeringen.

– Jeg mener KrF nå bør vurdere å gå ut av regjering på grunn av denne prinsippsaken som er viktig for oss, og fordi Høyre og Venstre ikke har overholdt Granavolden-plattformen, sier fylkesleder Truls Olufsen-Mehus til TV 2.

Flere representanter fra de andre regjeringspartiene valgte å stemme for endringene i bioteknologiloven. Også gruppeleder Magnar Mæland i KrF i Gjesdal kommune mener at partiets smertegrense er nær.

annonse

– Vi er en del av en regjering, vi hadde en regjeringsplattform. Nå ser vi hvor det har endt i dag. Det er ikke bra, sier han til kanalen.

KrFs 2. nestleder, Ingelin Noresjø, er uenig i at partiet bør vurdere en «biotexit».

– Høyre og Venstre har stått sammen med oss i disse sakene, mens Frp har gått bort fra sine lovnader på Granavolden og skaffet flertall for en sterk liberalisering av bioteknologiloven. Det er ikke naturlig med utgangspunkt i denne saken å forlate regjeringen og gå sammen med partiene som har stått bak nettopp disse forslagene, sier Noresjø til NTB.

annonse

Hun sier samtidig at hun forstår at mange er skuffet etter nederlagene i Stortinget.

– Det er jeg også, sier Noresjø.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon