Illustrasjonsbilde. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
annonse
annonse

Den russiske Nordflåten har nå avsluttet en flere dager lang øvelse i Barentshavet. Formålet er å kunne bekjempe fiendtlig u-båtaktivitet.

I slutten av mai har den russiske Nordflåten gjennomført en flere dager lang øvelse i Barentshavet. Øvelsen ble avsluttet 26. mai. Dette opplyser Nordflåten selv i en pressemelding, gjengitt av det statlige nyhetsbyrået TASS.

Formålet er å kunne identifisere og eliminere fremmede staters u-båtaktivitet. Med bistand fra helikoptre og fly tok missilkrysseren «Marsjal Ustinov», anti-ubåt-krigsskipet «Severomorsk» og  flere mindre spesialskip del i jakten på fiendtlige u-båter, som ble simulert av russiske u-båter fra Kola-flotiljen.

annonse

Les også: Talskvinne langer ut mot Norge: – Ivrigst i militær avskrekking mot Russland

Nordflåtens hovedbase ligger i den lukkede byen Severomorsk i Murmansk oblast, noen mil fra den russisk-norske riksgrensen. Nordflåten har blant annet 39 krigsskip og 42 u-båter under sin kommando.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon