Hans Fredrik Grøvan (KrF) i Stortinget under debatten om den nye bioteknologiloven. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

KrFs parlamentariske leder Hans Fredrik Grøvan utelukker ikke at partiet vil ta omkamp om liberaliseringen av bioteknologiloven under valgkampen neste år.

I kjølvannet av voteringen på Stortinget tirsdag kommenterer Grøvan blant annet hvordan han ser på utsiktene framover i et intervju Klassekampen. På spørsmål om KrF i forbindelse med stortingsvalget neste år kan komme til å ta omkamp om liberaliseringene av bioteknologiloven, sier Grøvan at han ikke utelukker det.

– Det må vi sette oss ned og vurdere. Samtidig vet vi at nye etiske problemstillinger dukker opp i andre type saker, som surrogati, som flere partier allerede har programfestet. Aktiv dødshjelp er på agendaen. Det blir viktige etiske spørsmål framover hvor vi trenger en viktig KrF-stemme, sier Grøvan.

annonse

KrFs parlamentariske leder legger ikke skjul på at han er skuffet over å lide fullt nederlag i kampen mot liberalisering av bioteknologiloven, en av partiets viktigste saker.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon