– Vi er klare til å gå ganske langt her. Det er ingen tvil om at man trenger å få utløst mer penger for å gjøre de store investeringene, sier Hadja Tajik. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse
annonse

Arbeiderpartiet ønsker at støtten til oljenæringen skal vare lenger enn det regjeringen har foreslått.

– Arbeiderbevegelsen står samlet om at oljeselskapene må få utløst mer penger. I tillegg må industriarbeiderne få garantier om arbeid i Norge, sier Aps nestleder og finanspolitiske talsperson Hadia Tajik til NRK.

Til gjengjeld vil Arbeiderpartiet blant annet øke overskuddet selskapene kan ha uten å betale oljeskatt kraftig, og sørge for at foreslåtte skatteletter skal vare lenger enn det regjeringen har foreslått.

annonse

– Vi er klare til å gå ganske langt her. Det er ingen tvil om at man trenger å få utløst mer penger for å gjøre de store investeringene. Men vi må være sikre på at disse pengene går til det de skal. Det må gå til norske arbeidsplasser, sier Tajik.

Jørn Eggum er leder i Fagforbundet og sitter i sentralstyret til Arbeiderpartiet. Nå roser han eget parti:

– Det er utrolig viktig at Arbeiderpartiet gjør det så tydelig at de stiller opp for norske arbeidstakere og norsk petroleumsvirksomhet.

annonse

Støttepakken til oljenæringen skal etter planen være fremforhandlet 4. juni.

– Vi ønsker å gjennomføre de endringene bransjen har sagt er nødvendig for å redde leverandørindustrien gjennom krisen, sier Frp-nestleder og finanspolitisk talsperson Sylvi Listhaug til kanalen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon