Fagdirektør Frode Forland i Folkehelseinstituttet på en av regjeringens daglige pressekonferanser om koronapandemien. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Før 15. juni skal regjeringen avgjøre om folk kan reise fritt i Norden i sommer. Fagdirektør Frode Forland kan ikke utelukke særregler for Sverige.

Når regjeringen skal vurdere å åpne i Norden, har statsminister Erna Solberg (H) sagt at hun ønsker en felles nordisk løsning, selv om Sverige skiller seg ut.

Fagdirektør Frode Forland i Folkehelseinstituttet sier til Aftenposten at han ikke kan utelukke at det kan bli egne regler for svensker som kommer til Norge.

annonse

– Risikoen for at du bærer viruset, er jo mye større om du reiser fra Stockholm enn fra Reykjavik. Det kan åpne for mer målrettet testing. Vi vil sikkert få i oppdrag å se på det, sier Forland.

Ifølge Worldometer har 4.220 svensker nå dødd i koronapandemien så langt. De fire andre nordiske landene har 1.123 dødsfall til sammen per nå.

Forland påpeker at det er mye mer smittespredning i Sverige enn i Norge.

annonse

– Det er faktisk et bedre argument for å stenge grensene nå enn 14. mars, sier fagdirektøren.

Forland tviler imidlertid på at det er aktuelt å holde Sverige helt utenfor hvis man åpner grensene i Norden.

– Men det må kanskje komme forsterkede grensetiltak. Det vil være litt som for reisende fra andre land, sier han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon