Ulv. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
annonse
annonse

Årets TV-aksjon skal gå til å fjerne plast i havet, men Verdens naturfond (WWF) er også for ulv.

WWF har både anka vedtak om felling av ulv og gått til sak i forbindelse med ulvejakt, skriver NRK. Nord-Østerdal ligger utenfor ulvesonen, i slike områder har beitedyr fortrinn og de vil felle mer ulv. Ordførerne i kommunene har gått sammen og oppfordrer alle innbyggerne til å boikotte WWF. Om de ønsker å støtte saken, så bør det heller gi til andre organisasjoner.

Les også: Stormberg gir 300.000 til WWF etter boikott fra ulvemotstandere

annonse

– Vi har fått sterke signaler fra våre innbyggere om at de ikke ønsker å bidra til årets TV-aksjon. Da må vi ta det på alvor, sier ordfører på Tynset Merete Myhre Moen (Sp).

Erik Skarrud fra TV-aksjonen i NRK sier han har forståelse for rovdyrkonflikten. Men han synes det er synd at noen kommuner velger å boikotte aksjonen, for den handler ikke om ulv. Boikotten rammer ikke først og fremst WWF.

– Det rammer TV-aksjonen som en nasjonal dugnad og ikke minst de 900 000 menneskene som skal nyte godt av pengene, sier han.

annonse

Myhre Moen sier at ulvemotstanderne ikke er uenig i formålet i aksjonen, men de ønsker å boikotte WWF,

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon