Forbrukertilsynet driver blant annet med å avsløre falske nettbutikker. Men få av juristene ønsker å flytte til Grenland. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
annonse
annonse

Etter at det ble klart at Forbrukertilsynet og Forbrukerklageutvalget skal flytte til Grenland, har halvparten av juristene sagt opp.

– Vi var 25 jurister da flyttingen ble kunngjort. Siden har om lag halvparten sluttet. Jeg antar rundt halvparten av dem som fortsatt er igjen, vil takke nei, så vi snakker om bortimot en total utskifting, sier juridisk direktør Frode Elton Haug i Forbrukertilsynet til Rett24 , et halvt år før flyttingen skal gjennomføres.

Bakgrunnen er at næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) i fjor besluttet at Forbrukertilsynet og Forbrukerklageutvalget skal flyttes fra Oslo til Grenland.

annonse

– Vi mister så å si all oppbygget kompetanse. Det er ingen som lærer dette på studiet, så vi står i praksis overfor en total restart, der vi må bygge opp på nytt, sier han.

Parallelt med masseflukten fra Oslo, har man startet oppbyggingen av kontoret i Skien, og de første nyansatte er allerede på plass i nye lokaler.

– Vi har hatt én runde med ansettelser. Vi mottok da omtrent én firedel av det antall søknader vi vanligvis mottar, så vi er spent på hvordan det blir når vi snart skal ha neste runde. Det er ingen tvil om at vi i dette området vil ha en betydelig mindre pool av kandidater å velge fra, sier Haug.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon