- Resett - https://resett.no -

35 pågrepet under protester i Russland

Minst 35 personer er pågrepet i Moskva og St. Petersburg etter at de brøt smittevernrestriksjoner og protesterte mot pågripelsen av en kjent journalist.

Blant de pågrepne var flere journalister og aktivister, samt en politiker som representerer opposisjonen i byrådet i Moskva, opplyser menneskerettsgruppen OVD-Info.

Tre personer skal senere ha blitt løslatt, mens resten ble brakt til politistasjoner.

annonse

Demonstrantene protesterer mot at journalisten Ilya Azar er dømt til 15 dagers fengsel etter at han tirsdag stilte seg opp ved en politistasjon for å protestere mot fengslingen av en antikorrupsjonsaktivist.

Det er nedlagt forbud mot folkeansamlinger i Moskva for å hindre spredning av koronaviruset, men aktivistene mener det må være lov å protestere såframt personer gjør det hver for seg.

Både Amnesty International, Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa og Russlands menneskerettighetsråd har fordømt pågripelsene.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474