Raffia Arshad. Skjermdump Geo TV.
annonse
annonse

40 år gamle Raffia Arshad er utnevnt til dommer. Britenes høyeste rangerte dommer, Chief Lord Justice, var imidlertid ikke klar over at Arshad gikk med hijab.

Den nylig utnevnte dommeren sier hun aldri vil ta av seg hijaben.

Arshad vokste opp i Yorkshire i Nord-England, og skal ifølge The National og flere andre britiske medier være Europas første dommer som bærer det omstridte hodeplagget. Selv mener hun utnevnelsen er gode nyheter for «mangfoldet» i det britiske rettssystemet.

annonse

– Dette er større enn meg. Det handler ikke om meg. Dette er viktig for alle kvinner, ikke bare muslimske kvinner, men det er spesielt viktig for muslimske kvinner, sier Arshad.

Trebarnsmoren Arshad har jobbet mest med juss som omhandler barn og familier. Hun var den første i sin familie som tok universitetsutdannelse. Hun sier at hun har fått mange gratulasjoner via e-post, fra både menn og kvinner. Hun har også skrevet en bok med tittelen «Islamic Family Law». Boken er en rettledning til de som ønsker å følge sharia-lovene.

Les også: Statsstøttet avis: Kun et lite mindretall islamhatere reagerte negativt på NRKs id-feiring

annonse

– Det er e-postene fra kvinner som skiller seg ut. De sier at de går med hijab og ikke kan bli jurister, og absolutt ikke dommere, sier Arshad.

Arshad fikk en gang et råd om å stille til intervju uten hijab, men det er utelukket for henne å ta av seg det islamske hodeplagget. Hun ville ikke fremstille seg selv som noe annet enn den personligheten hun faktisk er.

Styrelederne i St. Mary’s Family Law Chambers, som er spesialister på familierett,  er overlykkelige over hennes utnevnelse:

– Raffia leder veien for muslimske kvinner som vil lykkes i jussen, og har jobbet utrettelig for å promotere likhet og mangfold i yrket, sier Vickie Hodges og Judy Claxton.

– Det er en utnevnelse som er vel fortjent, basert kun på prestasjoner, og alle oss på St. Mary’s er stolte av henne og ønsker henne all mulig suksess.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon