Foto | iStockphotos
annonse
annonse

Bulder Bank tilbyr billige boliglån, men bare til nordiske statsborgere. Praksisen kan være i strid med diskrimineringsloven, mener Likestillingsombudet

Banken tilbyr en effektiv boliglånsrente ned mot 1,44 prosent, og er dermed landets billigste, men det er bare norske og andre nordiske statsborgere som kan få superrenten, skriver E24.

Banken mener nemlig at ikke-nordiske kunder koster for mye penger.

annonse

– Vi pådrar oss et knippe arbeidsoppgaver knyttet til kundekontroll for ikke-nordiske statsborgere. Vi har ingenting imot dem, men det handler om risiko versus hvor mye arbeid man drar på seg for en veldig liten stab som betjener et nasjonalt marked, sier bankdirektør Torvald Kvamme, direktør i den Bergen-baserte banken Bulder Bank.

– Vi er ikke spesielt stolte av dette, vedgår han.

Likestillings- og diskrimineringsombudet har mottatt ni henvendelser fra personer som blir avvist som kunde hos Bulder Bank på grunn av statsborgerskap.

annonse

– Dette kan være i strid med likestillings- og diskrimineringsloven. Krav om statsborgerskap kan være en forskjellsbehandling som særlig rammer personer med etnisk minoritetsbakgrunn, sier rådgiver Shorish Azari.

Også Finansklagenemnda har fått en klagesak mot Bulders praksis.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon