Foto: Cosimo Martemucci/SOPA Images/Shutterstock
annonse
annonse

Det italienske senatet avslo forespørselen om å frata Matteo Salvini hans immunitet. Da kan han ikke stilles for retten. 

– Din kamp er en god kamp. Vi er med deg, Matteo, skriver Ungarns statsminister Viktor Orbán i sin gratulasjon til den tidligere italienske innenriksministeren.

Lederen av det største opposisjonspartiet Ligaen, Matteo Salvini, er blitt anklaget for kidnapping angivelig begått under tiden som innenriksminister. Salvini ville stoppe båttrafikken med migranter til Italia. Det forsøket ble omstridt, ikke minst i EU.

annonse

Les også: Spansk redningsskip fortsatt i limbo utenfor Lampedusa

Det er flere organisasjoner som organiserer frakt av båtmigranter. En av dem er Open Arms, en spansk organisasjon. De hadde plukket opp migranter utenfor kysten av Libya og ville legge til i en italiensk havn. Salvini nektet dem anløp. Skipet ble liggende utenfor italiensk farvann. De fikk til slutt komme i land, som følge av en avtale inngått mellom Italia og andre EU-land.

Les også: Seks land kan ta imot migranter fra spansk redningsskip

annonse

Etter den hendelsen har Salvinis motstandere forsøkt å få ham tiltalt for kidnapping. Som folkevalgt har Salvini immunitet, og den kan kun oppheves av senatet. Først ble den opphevet i februar, men nå har Salvinis anke ført frem. Han får beholde sin immunitet og kan ikke tiltales i rettssystemet. Senatet vurderer å kjøre en egen sak mot Salvini. Men det er valg snart, og han er en av landets mest populære politikere.

Matteo Salvini sier at han bare gjorde sin plikt, og forsvarte Italias grenser. Det var redningsskipene som brøt alle lover. Selv betegner han alle sakene mot seg som en æresmedalje.

Salvini and Orbán står sammen i kampen mot det de kaller «migrantflommen». Men Italia opplever mer press enn Ungarn.

Orbáns skriver: «Kjære venn, gratulerer. Ungarn er med deg, Matteo! Viktor.»

Like etter svarer Salvini: «Hjertelig takk, min venn, for en hyggelig melding.»

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon