Demonstranter startet branner flere steder i nærheten av Det hvite hus søndag. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet har skutt tåregass mot demonstranter som har samlet seg utenfor Det hvite hus i Washington. Det meldes også flere branner i området.

Det er sjette kveld på rad med landsdekkende protester etter at George Floyds døde etter å ha blitt pågrepet i Minneapolis forrige mandag.

En time før portforbudet trådte i kraft i Washington D.C. klokken 23.00 lokal tid, brukte politiet tåregass til å spre de mer enn tusen demonstrantene.

annonse

Tidligere på dagen gikk demonstrasjonene utenfor den amerikanske presidentens bolig fredelig for seg, men sent søndag kveld økte spenningen og demonstranter satte fyr flere steder.

Trump ført i sikkerhet da demonstrantene samlet seg

Secret Service-agenter førte president Donald Trump til en underjordisk bunker da hundrevis av demonstranter fredag samlet seg utenfor Det hvite hus.

annonse

Det opplyser en kilde i Det republikanske partiet med kjennskap til saken til nyhetsbyrået AP. Opplysningen er bekreftet av en annen offisiell kilde.

Den hastige avgjørelsen ble tatt etter at flere hundre demonstranter samlet seg utenfor Det hvite hus. Noen av demonstrantene kastet stein og gikk løs på barrikadene. Hendelsen førte til at Det hvite hus ble satt i høyeste alarmberedskap, noe som ikke er gjort siden 11. september 2001.

Hele helgen har det høylytte protestene fortsatt, og Secret Service og politiet har slitt med å kontrollere folkemengden. Samtidig har sikkerheten ved Det hvite hus blitt forsterket med soldater fra nasjonalgarden og andre politiavdelinger.

De omfattende demonstrasjonene og sammenstøtene har ført til at over 60 Secret Service-agenter har blitt skadd, opplyste Secret Service søndag.

Demonstrasjonen er en reaksjon på George Floyds død. Den 46 år gamle afroamerikanske mannen døde etter å ha blitt pågrepet av i Minneapolis for en uke siden.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon