Salg og registrering av nye biler er en god pekepinn på den økonomiske situasjonen. Nedgangen under koronakrisen har såvidt begynt, tror SSB. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
annonse
annonse

Den japanske bilprodusenten Nissan avvikler sin fabrikk i Barcelona, og flytter mye av produksjonen til Sør-Afrika. Misfornøyde arbeidere svarer med å tenne på bildekk.

I Barcelona i Spania må mange husstander finne seg nytt levebrød etter at japanske Nissan nå avvikler sin bilproduksjon i regionen.

Opp til 3.000 stillinger ryker når fabrikken legges ned. Pickup-modellen Nissan Navara skal heretter tilvirkes i Sør-Afrika, mens e-varebilen Nissan e-NV200 fortsetter produksjonen i Frankrike, skriver RT.com.

annonse

Les også: Bilsalget i EU halvert under koronakrisen

Nissan Navara har for øvrig navn etter det spanske landskapet Navarra.

Utenfor Nissans fabrikk i Barcelona har misfornøyde arbeidstakere i kontrollerte former satt bildekk i brann. De planlegger dessuten å danne en menneskelig kjede rundt anlegget.

annonse

 

Løpet synes imidlertid å være kjørt for fabrikkens ansatte. Torsdag bekreftet Nissans administrerende direktør Makoto Uchida at fabrikken stenges ned som del av en «verdensomspennende restruktureringsplan».

Tidligere i mai avkreftet Nissan at konsernet planlegger å redusere sin tilstedeværelse i Europa for å fokusere mer på markedene i USA, Kina og Japan.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon