Skjermdump Dagbladet
annonse
annonse

Dagbladet har i lang tid jobbet for å få pressestøtte for Dagbladet pluss.

Men så langt har Dagbladet fått nei fra Medietilsynet to ganger, og ett nei fra det rådgivende Tilskuddsutvalget for produksjonstilskudd til nyhets- og aktualitetsmedier. Nå er anken til behandling hos klageinstansen Medieklagenemnda.

Et stort arbeid er lagt ned fra Dagbladet selv og ikke minst fra alle de offentlige instansene som har behandlet søknadene og ankene. Summen er ikke kjent, men det må dreie seg om flere millioner kroner bare inntil nå

annonse

Selve anken i 2019 var på 231 sider og ble skrevet av Advokatfirmaet Wiersholm. Man kan jo lure på hva det kostet Dagbladet. Og så er det Medietilsynets kostnader; de måtte innhente ekspertvurdering og innholdsanalyse fra Høgskulen i Volda. Forskerne konkluderte med at det var mangel på «dagsaktuelt og politisk relevant stoff». Dagbladet Pluss minnet mer om et ukeblad. Deretter har et stort antall byråkrater vært inne i bildet med sine vurderinger.

Les også: Resett må lære av VG for å få 1 million lesere

Sex og atter sex

annonse

Så hva er inntrykket nå, har Dagbladet Pluss blitt mer dagsaktuelt og politisk? Har de forsøkt å tilpasse seg kravene? Jeg tok en tilfeldig titt en mandag i slutten av mai (25. mai) og fant cirka 15 plussaker på forsiden av Dagbladet.no. Av de sakene som kom opp, var det kun to stykker som kunne minne om noe annet enn sex- og livsstilstoff eller rent spekulativt kjendisstoff. Dette var «bli-kjent-saker» med henholdsvis Camilla Stoltenberg og Svein Holden (Tom Hagens forsvarer).

Ellers lar jeg bare overskriftene tale for seg:

Skjermdump Dagbladet
Skjermbilde Dagbladet
Skjermbilde Dagbladet
Skjermbilde Dagbladet
Skjermdump Dagbladet
Skjermbilde Dagbladet
Skjermbilde Dagbladet
Skjermbilde Dagbladet

Er det virkelig verdt å bruke millioner av kroner på å behandle anker og nye søknader fra Dagbladet Pluss, som eies av Aller Media? Og får Dagbladet Pluss pressestøtte, er det grunn til å tro at Nettavisen og VG kommer til å følge opp med sine søknader.

Da blir det mye statsstøttet porno i dette landet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon