Statsminister Erna Solberg (H) fikk prøve en frakk da hun besøkte den nyåpnede systua på Ikea Furset i Oslo. Systua drives av Sisters in business, som ansetter personer som tidligere har stått utenfor arbeidslivet. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
annonse
annonse

Statsminister Erna Solberg åpnet 2. juni en systue for innvandrerkvinner på Ikea Furuset.

Systua er drevet av innvandrerkvinner, gjennom organisasjonen Sisters i Business. De la ut et innlegg om begivenheten på Facebook tidligere:

annonse

Også NRK Nyheter var tilstede med reporter, og sendte et langt innslag fra kl. 11.16.

Støttes av Ikea

Ikea har inngått et samarbeid med virksomheten, som skaper arbeidsplasser for kvinner som ikke har så lett for å komme seg inn på arbeidsmarkedet, skriver NTB.

annonse

– IKEA ønsker å bidra til sosial endring ved å skape bærekraftige arbeidsplasser i samfunn som vi er en del av. Vi har god erfaring med å samarbeide med aktører i nærmiljøet vårt, dette er også noe medarbeiderne våre er veldig engasjerte i. Nå gleder vi oss til å tilby kundene våre en tjeneste de etterspør, samtidig som vi bidrar til å sysselsette innvandrerkvinner i lokalsamfunnet vårt, sa Clare Rodgers, administrerende direktør i IKEA Norge da systua på Slependen åpnet.

Sisters in Business driver fra før en sytjeneste på Ikea Slependen i Asker og et sømverksted i Asker med fem ansatte syersker. De syr blant annet smittevernsdrakter. Men de syr også gardiner.

Erna Solberg sier til NRK Nyheter:

– Det er kjempeviktig med at man har tilbud som man kan begynne i kanskje uten den spesiell formelle utdannelsen som resten av arbeidslivet vårt trenger.

– Vi vet jo at innvandrerkvinner har lavere arbeidsdeltagelse, kanskje fordi arbeidslivet vårt ikke er godt nok tilpasset.

Det kan også handle om kultur, mener Solberg. Hun er svært positiv til tiltaket som hun beskriver som «kjempebra for integreringen og kjempebra for de som får jobb her.»

annonse

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon