Mentor Medier kjøper Morgenbladet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Mentor Medier kjøper hele aksjeposten til NHST Media Groups i Morgenbladet. Dermed vil Mentor Medier eie av 90,8 prosent av aksjene i Morgenbladet.

Dette skriver Vårt Land. Mentor Medier eier også Vårt Land, Dagsavisen, svenske Dagen og flere andre aviser og forlag.

– Vi er veldig godt fornøyde med at Morgenbladet blir en del av Mentor Medier, sier konsernsjef i Mentor Medier, Per Magne Tveiten.

annonse

Morgenbladet har en over 200 år gammel historie, og har vært en ledende og meningsbærende avis i Norge. Men det siste året har en presset økonomi og interne konflikter skapt støy rundt avisen. Blant annet gikk ansvarlig redaktør Anna B. Jenssen av som følge av konflikten med de ansatte.

Les også: – Ser vi slutten på Morgenbladet?

Jenssen ble erstattet av Sun Heidi Sæbø, som er ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Morgenbladet. Hun blir en del av konsernledelsen i Mentor Medier. Sæbø er glad for oppkjøpet, og sier til Vårt Land:

annonse

– Jeg er overbevist om at vi får eiere som er opptatt av å sikre og videreutvikle den unike posisjonen til Morgenbladet som en intellektuell og meningsbærende avis.

– Vi er glade for å komme inn i et selskap med meningsbærende aviser, med en kultur vi kan kjenne oss mer igjen i, sammenlignet med NHST-kulturen, som er mer næringslivsrettet, sier klubbleder Jo T. Gaare til Medier 24.

Morgenbladet fikk i fjor over 10 millioner i pressestøtte.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon