Rødt-leder Bjørnar Moxnes og Rødt vil fremme forslag om ny måte å beregne flyavgift på som vil ramme dem som reiser dyrt, ofte og langt. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse
annonse

Partiet Rødt har et sinnrikt forslag til å få ned utslippene fra flytrafikk. De som reiser ofte og dyrt skal betale mer i avgifter enn de som flyr sjelden og på økonomiklasse.

Partiet tror det kan gi opptil to milliarder kroner i inntekter i året i deres forslag til ny flyreiseavgift. Det er Dagsavisen som skriver dette. Forslaget medfører at reisende på en businessplass kan måtte betale opptil 3.000 kroner i avgift forutsatt at det allerede er gjennomført fem slike reiser innen det samme kalenderåret.

Avgiften vil komme på og bli gradvis høyere avhengig av reisemål og type billett. For den første reisen blir det ingen avgift.

annonse

– Vi fremmer forslaget for å bygge opp en ny flysektor som en del av å løse klimakrisen på en rettferdig måte, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes til avisen.

– Poenget er å avgiftsbelegge dem som flyr mest, for det er de som har de største utslippene, men også de økonomiske midlene til å bare fortsette som før straks koronakrisen er over. Vi må få slutt på overflødige flyreiser mellom storbyene og uendelig med langhelger til Paris og New York til kampanjepris, sier Moxnes.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon