Det var mye snø i norske fjell vinteren 2020. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Det har vært store snømengder i området rundt Vikafjellet. Her er Hålo på vei opp til fjellet fra Myrkdalen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
annonse
annonse

Strømprisen er nå rekordlav. Det er smelting av rekordstore snømengder som fører kraftprisene til bunns.

Onsdag er kraftprisen 1,53 øre per kilowattime (kWh) på den europeiske kraftbørsen Nord Pool, levert på Østlandet, Sørlandet og deler av Vestlandet, ifølge E24.

Nord Pool må ifølge NTB tilbake til 14. august 1993 for å finne en lavere dagspris, men regnet i dagens kroneverdi var prisen den gang reelt sett høyere enn dagens pris. Forrige uke var kraftprisen i snitt 2,59 øre/kWh og Nord Pool finner ingen lavere ukespris i sine tallrekker.

annonse

Les også: Laveste strømpris på 27 år

Kommunikasjonsdirektør Stina Johansen ved Nord Pool sier til E24 at mildvær og mye nedbør er den viktigste grunnen til at dette nå skjer.

– I vinter har det vært godt med vann i magasinene samtidig som det har vært mildt, noe som har gjort at tilbudet blir høyt og prisene synker. Samtidig er det store snømengder i fjellet i områdene hvor vannmagasinene ligger, sier hun.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon