Telenor-sjef Sigve Brekke har sagt at de ansatte kan fortsette med hjemmekontor også etter at koronautbruddet er over. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Onsdag kveld ga Telenor-sjef Sigve Brekke beskjed til alle ansatte om de framover kunne jobbe hvor de ville og ikke trenger å møte fysisk på arbeidsplassen.

Erfaringene fra koronautbruddet er så positive at konsernsjefen onsdag kveld sendte ut en epost til samtlige ansatte. Der står det at den ansatte selv kan få velge selv hvor jobben skal utføres, om det er på jobb, hjemmefra eller hytta, skriver NRK.

Rundt 90 prosent av Telenors 20.000 ansatte i ni land har hatt hjemmekontor de siste drøye to månedene under koronautbruddet.

annonse

– Denne tiden har vært en øyeåpner for andre måter å jobbe på, sier Brekke.

– Dette gir alle fleksibilitet og har vist seg å være mer effektivt for oss. Vi får koblet flere mennesker sammen og bryter med det klassiske hierarkiet i en bedrift. Jeg tror dette er framtidens arbeidsplass, sier Brekke.

Han sier det var viktig å ta en beslutning om at de ansatte kan fortsette med dagens ordning nå, mens de fremdeles er hjemme, og ikke vente til folk er tilbake på arbeidsplassen.

annonse

I framtiden ser han for seg en løsning der ansatte møter på jobb tre dager og er hjemme to dager i uka.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon