Demonstrasjoner i New Orleans, hvorav en har på seg en T-skjorte med bilde av George Floyd. Foto: Chris Granger / The Advocate via AP / NTB scanpix
Demonstrasjoner i New Orleans, hvorav en har på seg en T-skjorte med bilde av George Floyd. Foto: Chris Granger / The Advocate via AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Mener mange henfaller til gruppetenkning, fordommer og rasisme. 

Norsk-amerikaneren George Gooding stiller i Nettavisen spørsmål om hvordan vi reagerer på det trolig rasistisk motiverte politidrapet på George Floyd i USA.

Han mener mange går for langt i å konkludere med at USA som land er gjennomsyret av systematisk rasisme.

annonse

«Minner ikke dette om gruppetenkning, fordommer og rasisme? Er alle de 800.000 politifolkene ansvarlige for den enes handlinger? Er et helt land og dets myndigheter ansvarlige for én persons handlinger? Er ikke dette det stikk motsatte av det vi sier når en muslimsk terrorist begår et terrorangrep?»

Artikkelen fortsetter. 

Obduksjonsrapport: George Floyd hadde covid-19 da han døde

annonse

Dømmer

Han mener mange dømmer alle disse 800.000 politifolkene ut fra handlingene til én person.

«Vi skal innbille oss at amerikansk politi er én enhet, ett system, med et hvitt ansikt, til tross for at det er oppdelt i over 17.000 politienheter, fordelt i hundrevis av kommuner, fordelt i 50 delstater pluss Washington DC, til tross for at det finnes politifolk av alle etnisiteter og kjønn og bakgrunner.

Hvorfor lar vi oss lure av slik mediaskapt innbilning? Hvorfor opptrer vi så fordomsfullt overfor amerikansk politi, overfor amerikanske myndigheter, overfor USA?», spør han i kronikken som også tar opp flere andre tema.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon