Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Dekningen skjøt først fart etter de første norske tilfellene. 

Totalt siden 1. januar 2020 har det blitt lagt ut 410.000 saker om viruset.

På det meste ble det publisert 8.500 saker i døgnet om pandemien, viser tall fra analysebyrået Retriever ifølge  Medier24. Erna Solberg er mest omtalt, skriver NTB.

annonse

Analysen viser  ifølge NTB at omtalen virkelig skjøt fart etter at det første norske tilfellet var et faktum. I uke 12, mellom 16. og 22. mars, ble det publisert 47.943 saker om viruset.

Resett var temmelig ensomme 

Resett var alene blant norske medier om å ta coronaviruset på alvor før de andre brått endret dekningen mot slutten av februar. Som redaktør Helge Lurås skrev 9. februar:

annonse

Lurås ga klar beskjed internt om at stoff om coronavirset måtte dekkes fra andre kilder enn de tradisjonelle mediene og at vi spesielt skulle følge med på mediene i Asia, hvor de så alvoret langt tidligere.

Men Resett var helt frem til slutten av februar temmelig ensomme i medie-Norge om å røske litt opp i konsensus og faktisk forutse den utviklingen vi nå er vitne til.

Mediene var for sent ute og er dobbeltmoralske når de nå kritiserer statsministeren

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon