Demonstrasjoner i New Orleans, hvorav en har på seg en T-skjorte med bilde av George Floyd. Foto: Chris Granger / The Advocate via AP / NTB scanpix
Demonstrasjoner i New Orleans, hvorav en har på seg en T-skjorte med bilde av George Floyd. Foto: Chris Granger / The Advocate via AP / NTB scanpix
annonse
annonse

46 år gamle George Floyd, som døde i forbindelse med en pågripelse i Minneapolis i USA i forrige uke, hadde covid-19, ifølge en offisiell obduksjonsrapport som nå er frigitt.

Hovedfunnene fra de 20 sider lange rapporten fra Hennepin County Medical Examiner er tidligere kjent. Det var denne rapporten som konkluderte med at Floyd ikke kun døde av kvelning som følge av politigrepet.  Floyd hadde underliggende hjerteproblemer, står det i rapporten. Den kombinerte effekten av at han ble klemt i politigrepet, hjerteproblemene, hans generelle helsetilstand var den sannsynlige dødsårsaken.

Hans diagnose hadde vært kjent siden 3. april, og Floyd hadde «mest sannsynlig» ingen symptomer på Covi-19, ifølge rapporten. Den viser at 46-åringens lunger «virket friske, men at enkelte blodårer i hjertet var innsnevret,» skriver NTB.

annonse

Floyd døde mandag i forrige uke i forbindelse med en pågripelse i Minneapolis. Hendelse som har ført til store demonstrasjoner i USA. Nå har også demonstrasjonene begynt i flere andre land og er også varsler i Norge.

Ifølge Fox News står det i obduksjonsrapporten at Floyd hadde en «historie med narkotikabruk», inkludert fetanyl og metamfetamin. Nærmere undersøkelser må gjøres om Floyd var påvirket da han døde, heter det i rapporten.

I en obduksjonsrapport som familien fikk beordret kom man til et annet resultat enn i den offisielle rapporten. Den familiebestilte rapporten konkluderte med at Floyd døde av «kvelning som følge av trykk mot nakken og ryggen».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon