Kari Elisabeth Kaski ved valget under SVs landsmøte 2019 Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Kari Elisabeth Kaski ved. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse

Anklager vindkraftmotstandere for trusler om vold og voldsretorikk. 

Kari Elisabeth Kaski (SV) tar på Twitter til orde for at Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) følger med på «den radikaliseringa som finner sted blant en del vindkraftmotstandere nå» og skriver at «det er synd å si det».

Kaski er en markert vindkrafttilhenger og ønsker å bygge ut vindmølleparker i norsk natur.

annonse

– Norge har Europas største vindkraftpotensial. Da er det usolidarisk å si at andre land må bygge ned sin natur og sine naturområder, mens vi skal slippe, sa hun til Aftenposten i 2019.

Bakgrunn: Les flere saker om vindkraft her!

Språklig metafor

annonse

Anklagene til Kaski kommer i forbindelse med en artikkel fra skribent og forfatter Hogne Hogneset i Harvest. Her bruker vindkraftmotstanderen som en metafor et sitat fra oberst Birger Eriksen. Krigshelten beordret soldatene om å fyre løs på Blücher da det tyske krigsskipet seilte inn Oslofjorden 9. april under besettelsen av Norge.

Soldatene hadde spurt hva slags ammunisjon de skulle lade med! Og svaret var altså: «Visst fanden skal der skytes med skarpt!»

Artikkelen fortsetter. 

annonse

Skarpt svar

På Twitter får Kaski imidlertid skarpt svar på sine anklager.

«SV er et miljøparti og jeg er overrasket over at SV ikke protesterer mot disse vindmøllene som for evig og alltid ødelegger store deler av urørt norsk natur», skriver en person.

«En politiker burde vokte seg vel for å fyre opp under konflikter i samfunnet», skriver en annen.

«Seriøst? frisk ordbruk i forsvar av natur og folk mot kapitalisme er grunnlag for politiforfølgelse og overvåkning?», skriver en person.

En spør om ikke det er mulig, i all ydmykhet, å prøve å sette seg inn i grunnen til at så mange er SÅ opprørte og sinte?

«Jeg har det og jeg skjønner det er dritt å både ta sånne kamper og tape de. Men det jeg ikke kan forså er hvordan det kan forsvare trusler om vold og voldsretorikk.»

Flere er provoserte over uttalelsen.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

«Dette handler om naturvern, grasrotopprør, urbefolkning som mister næringsgrunnlag og bygdesamfunn som mister nærområdene sine. Er ikke dere sånne saker SV-ere pleide å støtte?»
annonse