- Resett - https://resett.no -

Tidligere sjef for MI6 tror deler av SARS-CoV-2 er menneskeskapt – viser til forskning

Sir Richard Dearlove siterer en vitenskapelig rapport som antyder at viktige elementer i virusets genetiske frekvens ble «injisert» av mennesker.

I et intervju [1] med The Telegraph, sa Sir Richard, 75, som var sjef for Storbritannias utenriksetterretningstjeneste (MI6) mellom 1999 og 2004, at han hadde sett en «viktig» ny vitenskapelig studie, som antydet at det nye coronaviruset ikke dukket opp naturlig, men var menneskeskapt av kinesiske forskere.

Han siterte [2] oppsiktsvekkende ny fagfellesvurdert forskning produsert av et norsk-britisk forskerteam. I en vitenskapelig artikkel publisert denne uken, hevder professor Angus Dalgleish, fra St George’s Hospital ved University of London, og den norske virologen Birger Sørensen å ha oppdaget tegn i covid-19s genetiske sekvens, som antyder at nøkkelelementer ble «injisert» og kanskje ikke har utviklet seg naturlig.

annonse

I studien hevder forskerne å ha identifisert «innsatte seksjoner plassert på SARS-CoV-2 spiggoverflaten» som forklarer hvordan viruset binder seg til menneskelige celler.

Spørsmål

Kommentarene kommer samtidig som Beijing står ovenfor et økende internasjonalt press om å redegjøre for hvordan coronaviruset begynte å spre seg sent i fjor.

annonse

Den tidligere etterretningssjefen mener at den nye oppdagelsen vil øke presset på Kina for at landet må betale «erstatning» for covid-19-relaterte dødsfall og den økonomiske katastrofen som har spredt seg over hele verden.

Les også: Rapport: Omstridt viruslaboratorium i Wuhan ble stengt ned i over to uker i oktober pga «farlig hendelse» [3]

– Jeg tror nok at dette startet som en ulykke. Det reiser spørsmålet. Hvis Kina noen gang skulle innrømme ansvar, betaler de erstatning? Jeg tror det vil få alle land i verden til å tenke på nytt om hvordan de forholder seg til Kina og hvordan det internasjonale samfunnet oppfører seg mot den kinesiske ledelsen, sa Sir Richard.

Kontrast

Funnene til Sørensen og Dalgleish står i sterk kontrast med konklusjonene som et internasjonale forskningsteam tidligere har tatt om opphavet til covid-19.

Les også: Coronaviruset: President Xi Jinping visste om alvorlighetsgraden av utbruddet langt tidligere enn først påstått [4]

De konkluderte med at det nye coronaviruset har oppstått naturlig, som først dukket opp i dyr – mest sannsynlig flaggermus eller pangoliner – før det hoppet over til den menneskelige befolkningen.

Resett har prøvd å komme i kontakt med Birger Sørensen uten å lykkes.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse