Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / Scanpix.
annonse
annonse

Fire bønder bruker en million kroner på å fly inn arbeidere fra Vietnam, melder NRK. Det er behov for rundt 3000 arbeidere til tilsvarende jobber i Norge. Men hvorfor fly inn arbeidskraften? Har vi ikke arbeidsledige i Norge?

Det er lenge siden ungdom syntes det var attraktivt med plukking i åkeren. Det het faktisk ikke høstferie før, men «potetferie». At de ikke kan plukke jordbær på heltid før skolen er slutt, er forståelig, men det finnes da andre ressurssterke mennesker i landet? Og jordbær kan sikkert også plukkes på ettermiddagen?

Eller er både norsk ungdom og arbeidsledige for gode for «slikt»?

annonse

Du trenger minimalt med språklige og kulturelle kunnskaper for å plukke jordbær. Det er et godt sted å starte. Uansett hvor du ser for deg å ende opp. Og du kan sikkert plukke med skaut eller hijab på hodet, hvis du synes det er best.

Les også: Bønder vurderer å droppe jordbærsesongen

Jeg husker jeg søkte på en sommerjobb som jordbærplukker da jeg var student. Men jeg ble ikke engang innkalt til intervju. Stusset litt, men var naivt glad over at noen arbeidsledige sikkert fikk jobben.

annonse

Sannheten var vel helst at nordmenn ikke ble ansett som effektive og dyktige nok. Folk fra Øst-Asia kunne dette best.

Lønningen for en slik jobb er ikke astronomisk, men selvsagt veldig god om du skal bruke den i Øst-Asia. Dette er på en måte den beste u-hjelpen et land som Norge kan gi. Selv når den ene millionen i «administrative» utgifter trekkes fra. Omtrent det samme man betaler en fyr som sitter i en NGO-sjefsstol. Ikke at NRK forstår det. Da hadde de skrevet at det var rasisme. Men de er ikke så smarte i det bygget der.

Så NRK, NAV og Erna (Du som åpnet en statsstøttet systue på IKEA for innvandrerkvinner, nylig): Hvorfor ikke gi noen av de som sitter hjemme og mottar trygd en jobb i åkeren i sommer?

Les også: Sett deg ned med ungdom og fortell om Ja, vi elsker

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon