Statsminister Erna Solberg (H). Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg (H). Foto: Tore Meek / NTB scanpix
annonse
annonse

– Jeg mener at rasisme og diskriminering er demokratiske utfordringer som hindrer mange menneskers muligheter til å kunne delta og bruke sine ressurser i samfunnet. 

Slik innleder statsminister Erna Solberg et innlegg på sin egen blogg 5. juni. Der forteller hun hvordan hun lenge har jobbet politisk for «et samfunn basert på frihet og rettferdighet hvor alle har like muligheter uavhengig av bakgrunn og opprinnelse.»

Hun tar utgangspunkt i George Floyd, som døde etter brutal behandling av politiet i USA.

annonse

– Men rasisme er ikke bare et samfunnsproblem i USA. Det er også et samfunnsproblem i vårt eget land.

Mangfoldskontakter

Hun nevner handlingsplanen mot rasisme regjeringen la frem i desember, hvor et av tiltakene var «å etablere mangfoldskontakter i alle politidistriktene.»

annonse

Les også: Legger seg flate for påstått rasisme og diskriminering

Statsministeren er opptatt av at alle skal føle «tilhørighet», alle skal bli «inkludert».

Solberg skriver litt om hvor bekymret hun er for rasismen som vi ofte har sett i USA, med overdreven politibruk. Hun understreker hvor viktig det er å løse situasjonen på en måte som demper motsetningene.

– Rasisme og diskriminering ødelegger for det, og skaper splittelse, frykt og uro (…) Det vi trenger nå er noen som bygger bro over skillene internt i USA, for verden trenger et sterkt USA.

Les også: Forfatter mener systematisk politirasisme i USA er en myte – viser til forskning

Statsministeren avslutter:

– Norge er et samfunn med små forskjeller, tillit mellom folk og høy grad av trygghet. Handlingsplanen som jeg fortalte om tidligere i teksten løser ikke alle utfordringene vi har med rasisme og diskriminering i Norge. Men det er et skritt på veien til et samfunn med muligheter for alle.

Erna Solberg skapte forøvrig debatt i mars 2018 da hun innførte det nye begreper «religiøs rasisme».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon