Med en bombrikke for elbil plassert i frontruten kan man passere norske bomstasjoner med diesel- og bensinbil, men likevel bare betale elbiltakst. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
annonse
annonse

Med en bombrikke for elbil plassert i frontruten kan man passere norske bomstasjoner med diesel- og bensinbil og betale elbiltakst.

Det er magasinet Motor som skriver om dette i en reportasje fredag. Motor skriver at de brukte bombrikke for elbil i en fossilbil i én uke, og passerte bomstasjoner flere steder på Østlandet.

Elbiler betaler som oftest ingenting i landets mer enn 300 bomstasjoner, mens det i Oslo koster 75 kroner å kjøre med dieselbil inn og ut av bomringene i rushtiden.

annonse

Vegdirektoratet og Statens vegvesen vet om denne svakheten. Autopass, som er innkrevingssystemet bompengeselskapene bruker fører ingen jevnlig kontroll over hvilken biltype som bruker hvilken brikke.

Autopass håper nå å ha et nytt datasystem på plass i 2021.

Direktør Stig Skjøstad i NAF krever at samferdselsmyndighetene rydder opp og ber samtidig bilistene om å la være å jukse inntil de har fått fjernet denne muligheten.

– Vegdirektoratet må rydde opp med én gang. Bompengesystemet må være vanntett mot misbruk, sier NAF-direktøren.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon