Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet har funnet en sko med beinrester som de tror kan tilhøre savnede Maja Herner. Hun forsvant sporløst fra Ørsta i november 2018.

– Vi ble varslet i 19-tiden i kveld om at en person hadde gjort funn av en sko med beinrester. Skoen skal være av samme type som Maja Herner hadde på seg da hun forsvant, opplyser påtaleansvarlig Yngve Skovly til TV 2.

Letingen etter polske Herner har vært resultatløs siden hun ble meldt savnet onsdag 21. november 2018. Hun ble sist sett i en matvareforretning i Ørsta i 13.30-tiden samme dag.

annonse

Nå tror altså politiet at de kan ha funnet beinrester etter henne.

– Vi kan ikke være sikre før vi har sikker identifikasjon, men det er ingen andre som er savnet i området, sier Skovly.

Krimteknikere og etterforskere fra Møre og Romsdal politidistrikt var fredag kveld i fjellområdet der funnet ble gjort. Både etterforskere, kriminalteknikere og politihund deltok i grovsøk i området.

annonse

Politiet opplyser i en pressemelding at Herner ble meldt savnet etter en fjelltur i terrenget ovenfor Ørsta sentrum. Funnet er gjort i dette terrenget, som på folkemunne heter Nivane.

– Planen er videre søk i terrenget i samarbeid med Røde Kors på lørdag, men før dette arbeidet starter, skal blant annet fare for snøskred vurderes. Det er ikke registrert andre savnede personer i området, og det er derfor funnet blir koblet til Herner. Slik saken står, er det ikke holdepunktet i at det har skjedd noe kriminelt, skriver politiet i pressemeldingen.

Politiet kan ikke fastslå at det er levningene av Herner som er funnet. Levningene sendes nå til kriminaltekniske undersøkelser.

– Men det er sannsynlig å tro at det er Herner som er funnet, og hennes pårørende er derfor varslet, opplyser politiet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon