Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Regjeringen har holdt igjen halvparten av årets planlagte bistand til palestinske selvstyremyndigheter, etter opplysninger om palestinsk skolemateriell som forherliget martyrdød.

– Utbetaling av disse midlene vil være avhengig av tilstrekkelig vilje og evne hos palestinske selvstyremyndigheter til å forbedre pensum, svarer utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) på et skriftlig spørsmål fra Frps Christian Tybring-Gjedde, ifølge avisen  Dagen.

Utbetalingen er stanset i påvente av en granskning av palestinsk undervisningsmateriell. Granskningen skal utføres av Georg Eckert Institute for International Textbook Research, et initiativ fra Storbritannia.

annonse

Les også: Norge betaler for indoktrinering av palestinske barn til jihad mot Israel – SV vil ikke kutte støtten

Coronakrisen har bidratt til at rapporten er forsinket. Antagelig kommer den i slutten av året, ifølge utenriksministeren.

Etter et oppslag i Aftenposten om at tekster i nye palestinske skolebøker forherliget hellig krig og martyrdød, ba et flertall på Stortinget i desember om at støtten bør holde tilbake

annonse

Søreide har videre fortalt at hun har slått fast overfor den palestinske statsministeren Mohammad Shtayyeh at manglende forbedringer kunne «medføre budsjettmessige konsekvenser for fremtidig norsk bistand».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon