20190502. Jon Helgheim, nestleder i Frps innvandring- og integreringsutvalg, under fremleggelsen av utvalgets første delrapport. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Jon Helgheim (FrP) kaller demonstrasjonen på fredag «meget egoistisk og hodeløs» ettersom folk har ofret «alt» i flere måneder for å følge myndighetenes råd.

Stortingsrepresentanten er redd for at smitten kan spre seg på nytt og at innsatsen og tiltakene kan ha vært forgjeves.

– Bedrifter går under og folk mister jobben. 17-maifeiring ble avlyst og folk har ikke en gang kunnet ta et siste farvel med sine kjære. Så kan alt dette bli forgjeves fordi tusenvis av mennesker plutselig blåser i alt annet enn seg selv og sin sak. Dette er en hån mot alle som har bidratt og ofret så mye, sier Helgheim til TV 2.

annonse

Ytringsfrihet

Anine Kierulf, som er eksperter på ytringsfrihet, sa fredag at politiet ikke ville ha hjemmel til å bryte inn i demonstrasjonen på grunn av brudd på smittevernsreglene.

Politiet viste også til ytringsfriheten, og sa at de ikke kommer til å gripe inn så lenge demonstrasjonen foregår innenfor lover og regler, selv hvis det dukker opp flere enn 50 personer.

Egoistisk

Helgheim mener det er fryktelig egoistisk at noen plutselig tror det blir opp til hver enkelt å vurdere hva som er viktig nok til å bryte restriksjoner og ikke.

– Dersom alle skulle tenkt sånn hadde alt av politiske arrangementer og lignende gått som normalt. Det er helt utenkelig. Det finnes mange alternative måter å ytre seg på, så ytringsfriheten blir ikke stanset av at folk forholder seg til smittevernbestemmelsene, sier Helgheim.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon