Erna Solberg. Foto: Scanpix.
annonse
annonse

Under en tale varslet statsminister Erna Solberg at coronakrisen kommer til å bli erstattet av en jobbkrise. Hun også advarer mot rasisme i Norge.

– Vi må være ærlige. En del av de jobbene som nå er borte, kommer ikke tilbake. Når den akutte helsekrisen er over, står vi igjen med en jobbkrise, sa Solberg da hun søndag talte til Høyres landsstyre.

Ifølge de siste Nav-tallene er rundt 350.000 nordmenn nå uten arbeid. Solberg viser til at 70 prosent av statens inntekter kommer fra folk som jobber og betaler skatt.

annonse

Dette må møtes med en massiv satsing på verdiskaping, særlig i privat sektor, mener Solberg, ifølge NTB.

Rasisme

NTB skriver at Solberg også kom hun inn på uroen og opptøyene i USA, som mener at rasisme og diskriminering skjer ikke bare i USA, men er også et samfunnsproblem i Norge.

annonse

– Etter politivolden som førte til George Floyds tragiske dødsfall, er rasisme og diskriminering dessverre igjen høyaktuelt. Men rasisme er ikke bare et samfunnsproblem i USA, sa Solberg, som viste til at regjeringen i fjor la fram en handlingsplan mot rasisme og diskriminering.

– Det er en erkjennelse av at dette også er et samfunnsproblem i vårt eget land, sa Solberg.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon