Foto: Jonathan NACKSTRAND / AFP
annonse
annonse

Folkhälsomyndigheten avviser Sverigedemokraternas Jimmie Åkessons krav om at statsepidemiolog Anders Tegnell må gå som følge av landets koronastrategi.

– Våre eldre har åpenbart ikke fått den beskyttelse og støtte som de med all rett kan forvente seg, skrev Sverigedemokraternas partileder Jimmie Åkesson i en debattartikkel i Dagens Nyheter, sitert i NTB.

Åkesson pekte på det han kalte en rekke «grovt feilaktige» uttalelser fra Folkhälsomyndigheten, og mente at Tegnell og andre ansvarlige bør gå av som følge av disse.

annonse

Ikke Åkessons bord

– Dette har han ikke noe med. Det er verken regjeringen eller Åkesson som ansetter offentlige tjenestemenn, svarer Folkhälsomyndighetens leder, Johan Carlson, ifølge NTB.

– Det er bemerkelsesverdig og ubeleilig å gjøre Folkhälsomyndigheten til et redskap i den politiske debatten, understreker han.

annonse

Sverige har registrert over 4.600 koronarelaterte dødsfall og nesten 44.000 smittetilfeller. Målt i antall koronarelaterte dødsfall per innbyggere har Sverige 46 per 100.000. Det tilsvarende tallet i Norge er 4.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon