Faksimile fra YouTube.
annonse
annonse

Tyrkiske kystvaktfartøy eskorterer migrantbåter mot greske territorialfarvann, ifølge greske myndigheter.

Greske myndigheter har publisert videoopptak som de mener viser tyrkiske kystvaktfartøy som eksporterer båter med illegale migranter mot greske farvann i Det egeiske hav. Opptakene inkluderer videoklipp fra to separate hendelser som fant sted i løpet av de siste par dagene ved den greske øya Lesbos, og viser tyrkiske kystvaktfartøy like ved migrantbåter, mens de seiler mot greske territorialfarvann.

annonse

Les også: Video: Migranter kaster brannbomber på greske grensevakter

Ny teknologi 

Ifølge den greske avisen Proto Thema har den greske kystvakten nylig tatt i bruk teknologi som gjør det mulig å lokalisere og spore migrantbåter idet de forlater den tyrkiske kysten, samt informere tyrkiske myndigheter om enhver hendelse som finner sted i deres farvann.

annonse

Torsdag ettermiddag ankom en båt med 32 migranter, i all hovedsak afrikanere og afghanere, til Lesbos. Båten var den første til å ankomme øya denne måneden, etter at ankomstene til andre øyer har stoppet opp siden mars, en konsekvens av tyrkiske coronavirusrestriksjoner.

Smittede migranter

Forrige måned ankom to migranter til Lesbos som deretter testet positivt for coronavirus, og enkelte har ytret bekymring for at tyrkiske myndigheter kan ha sendt migranter smittet med coronavirus til Hellas med vilje.

– Alt peker på konklusjonen om at den tyrkiske staten bevisst har orkestrert en uformell biologisk krigshandling mot Hellas, har den greske journalisten Lygeros Stavros sagt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon