Illustrasjonsfoto: AP Photo/Tsvangirayi Mukwazhi
annonse
annonse

EU melder at unionen skal bidra med 376 milliarder kroner i coronabistand til rammede land i Afrika, Asia og Latin-Amerika.

Dette skal finne sted som del av. EU-initiativet Team Europe, som Danmark og Sverige har frontet. Den europeiske utviklingsbanken (EBRD) og Den europeiske investeringsbanken (EIB) bidrar også i initiativet. Dette rapporterer NTB og Ritzau.

Hensikten med coronastøtten er å delvis å styrke EU som merkevare, i tillegg til å inspirere andre EU-land til å bidra med mer bistand, ifølge Danmarks utviklingsminister Rasmus Prehn

annonse

Les også: Corona-støtte kan ha havnet hos terrorister

Vil «profilere» EU

Hjelpen kan styrke EUs samarbeid med Afrika, og derfor er det viktig at EU står som avsender av hjelpen, mener Prehn.

annonse

– Jeg tror at det har en verdi, ikke minst i forhold til politiske relasjoner, handelsrelasjoner og lignende, sier han.

Den danske utviklingsministeren mener at det finnes en forestilling enkelte utviklingsland om at det er land som Kina som vil bidra ved behov. EU-landene bør derfor gå sammen i felleskap for å sterkere kunne profilere EU, slår han fast.

Coronaviruset har rammet Europa, USA, Asia og Latin-Amerika hardt. Relativt få hittil har fått påvist smitte i afrikanske land.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon