Bilde fra demonstrasjonen fredag 5. juni. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Oslo kommune innfører ingen karantene for sine ansatte etter demonstrasjonen fredag, opplyser kommunen til NTB. Siv Jensen raser mot både demonstrantene og regjeringen.

– Oslo kommune har i hele vår oppmuntret til bruk av hjemmekontor for dem som kan, mest av alt for å skjerme kollektivtransporten. Det gjelder fremdeles, uavhengig av fredagens demonstrasjon, opplyser helsebyråd Robert Steen (Ap).

Obos-sjefen har bestemt at ansatte som deltok i demonstrasjonen mot rasisme, må holde seg hjemme. I Stavanger settes helsearbeidere i karantene dersom de demonstrerte. Men assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad mener det ikke er nødvendig.

annonse

Nakstad sier til NRK mandag at han mener det ikke er nødvendig med karantene for folk som deltok. Karantenereglene i Norge er knyttet opp til nærkontakt med noen som har testet positivt. Da må man i karantene i ti dager.

Les også: Lars Gule mener opptøyene i USA viser at islam ikke har skylden for muslimers sinne

– Men her er det snakk om mange mennesker som kanskje har hatt en lavere risiko enn det. Vi vet jo ikke om det har vært syke til stede eller hvor mange det har vært, sier Nakstad.

annonse

Han innser imidlertid at Nakstad at det er smittevernmessig uheldig selv om han påstår han har forståelse for at folk demonstrerer. Han tenker på signaleffekten til de andre som innretter seg etter reglene.

– De føler kanskje at de ofrer mye og anstrenger seg, mens andre ikke forholder seg til de samme rådene og reglene, sier Nakstad.

Siv Jensen: – Uansvarlig

På Facebook kommer Fremskrittspartiets leder med sterk kritikk av deltagerne i demonstrasjonene.

«Det er rett og slett uansvarlig at tusenvis av mennesker i Oslo velger å trosse den nasjonale dugnaden og smittevernreglene. Å bekjempe rasisme er svært viktig, men å gi blaffen i alle smittevernråd og potensielt utsette andre mennesker for økt smitterisiko, er uakseptabelt, mener hun.»

Frp-lederen er også kritisk til hvordan statsminister Erna Solberg (H) og regjeringen for håndteringen av demonstrasjonen:

annonse

«Vi registrerer at statsministeren prøver å avdramatisere det hele. Det har hun ikke gjort når folk reiste på hytta og skulle sitte der sammen med familien, eller når folk samlet seg i parker for å nyte fineværet. Jeg skjønner at folk flest reagerer kraftig på dette.»

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon