Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Den siste tidens anspente stemning og rasismebeskyldninger kan vanskeliggjøre politiets arbeid, skal vi tro en betjent i Oslo-politiet.

I løpet av de siste par ukene har folk over hele den vestlige verden demonstrert mot rasisme og politivold, etter at afroamerikanske George Floyd ble drept i forbindelse med en arrestasjon i Minneapolis i USA.

Også i Norge er det blitt demonstrert, og mange aktivister, mediefolk og politikere har hevdet at også det norske samfunnet har store problemer med rasisme, blant annet fra politiets hold.

annonse

Det sistnevnte vekker sterke reaksjoner hos enkelte politifolk. En betjent i Oslo-politiet forteller Resett at han er forferdet over noen av uttalelsene som har fremkommet, og forteller at han ikke kjenner seg igjen i bildet enkelte har av norsk politi og majoritetssamfunnet. Ifølge ham har mediene spilt en viktig rolle i å fyre opp stemningen.

Jeg blir fysisk uvel av å se hvordan mediene holder på. De er så uansvarlige. Enten gir de blaffen i konsekvensene, eller så har de ikke hjerner til å forstå hva de gjør. De fyrer folk opp, og det er uendelig trist for hele Norges befolkning, uavhengig av hudfarge, legning og bakgrunn, sier politibetjenten, som ønsker å være anonym, til Resett.

Les også: Betjent slår tilbake mot rasismebeskyldninger mot norsk politi


Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang. Ikke abonnent? Les mer her.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon