– Det med å løfte pekefingeren mot dem som mener noe annet, og ha alle de riktige svarene hele tiden, det er en rolle jeg ikke har tenkt å innta, sier statsminister Erna Solberg. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Statsminister Erna Solberg (H) sier til Klassekampen at hun både vil forsvare ytringsfriheten og ta til orde for å bekjempe muslimfiendtlige holdninger.

Ifølge Klassekampen var mange skuffet over at det var så viktig for Solberg å få sagt det med ytringsfrihet akkurat etter det som skjedde 10. august i fjor. Da ble Al-Noor-moskeen i Bærum angrepet av Philip Manshaus etter at han først hadde drept søsteren Johanne Zhangjia Ihle-Hansen.

– De må gjerne være skuffet, men religionskritikk er en del av ytringsfriheten, og det kommer jeg til å si samtidig. Det er viktig, sier Solberg til avisen.

annonse

Når det gjelder den omstridte statsstøtten til HRS sier Solberg at det hele er et spørsmål om hvor «snever og politisk korrekt bevilgningene over statsbudsjettet skal være».

– Nå er det viktig å huske at alle regjeringer siden 2006 har støttet HRS med penger, også gjennom hele den rødgrønne perioden. Er det riktig eller ikke? Det kan være at man kritisk skulle gått gjennom flere organisasjoner som mottar penger på samme vilkår som HRS, sier statsministeren.

Solberg ønsker ikke å være moralsk overdommer i politiske debatter

annonse

– Det med å løfte pekefingeren mot dem som mener noe annet, og ha alle de riktige svarene hele tiden, det er en rolle jeg ikke har tenkt å innta, sier hun.

Dommen mot Philip Manshaus faller torsdag denne uken.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon