Øyvind Eikrem. Foto: Wikipedia.
annonse
annonse

NTNU ønsker en avklaring om hvorvidt førsteamanuensis Øyvind Eikrem har brutt universitetets IKT-reglement og krever derfor innsyn i epostkontoen hans.

Det var i en artikkel publisert i Filter Nyheter i februar, hvor flere anonyme kilder hevdet at Eikrem har hatt en hemmelig Facebook-konto der han skal ha kommet med hatefulle meldinger ovenfor innvandrere.

Eikrem har hele tiden avvist at det er han som står bak og kjenner seg ikke igjen i framstillingen.

annonse

NTNU ønsker imidlertid å få avklart om Eikrem har brutt universitetets IKT-reglement. I varselet han har fått, står det at bruddet han er mistenkt for kan føre til oppsigelse og avskjed.

– Det som påstås, er ikke noe lovbrudd. Det er vel fortsatt politiet og ikke NTNU som eventuelt foretar etterforskning, sier Eikrem til NRK.

Khrono som først omtalte saken, sier at innsynet vil være i strid med arbeidsmiljøloven, personopplysningsloven og personvernforordningen. Dette understrekes av Eikrems advokat, Torfinn Svanem.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon