Avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

I forrige uke ble det meldt om 81 nye coronasmittede i Oslo, over tre ganger så mange som uken før.

Dette viser nye tall fra Folkehelseinstituttet (FHI).

– Det at vi nå ser en økning i rapporterte smittede i Oslo, er ikke uventet. Vi forventer å se svingninger i smittetallene, og det er for tidlig å si om dette gjenspeiler er en generell økning i Oslo, sier avdelingsdirektør Line Vold ifølge NTB.

annonse

Totalt ble det meldt om 112 nye smittede i Norge i forrige uke, noe som betyr at 75 prosent av de nye smittetilfellene kom i Oslo.

«Som for andre smittsomme sykdommer, vil det kunne komme økning i antall smittede i ulike grupperinger helt til befolkningen er blitt immun gjennom vaksinasjon eller gjennomgått infeksjon», skriver FHI på sine nettsider.

Johansen: Som forventet

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier til NTB at det er som ventet at smitten øker noe når samfunnet åpnes opp igjen.

annonse

– Vi følger tett opp de som er smittet, isolerer dem og sporer smitten. Vi har oppnådd gode resultater så langt, og tiltakene har virket bra. Men koronautbruddet er ikke over ennå, og det er avgjørende at Oslo-folk fortsetter å følge smittevernreglene. Vask hendene, hold god avstand og hold deg hjemme hvis du er forkjølet, sier han.

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon