Kun to av ti mener integreringen av innvandrere i Norge fungerer bra, viser en ny undersøkelse. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
annonse
annonse

Nær halvparten av befolkningen er kritisk til hvordan det går med integreringen av innvandrere i Norge, ifølge en ny undersøkelse.

Kun to av ti mener den fungerer bra, ifølge undersøkelsen, som er gjennomført på oppdrag fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi).

Hele 47 prosent svarer at integreringen i Norge fungerer ganske eller meget dårlig. Funnene er omtrent som tidligere år, melder NTB.

annonse

Totalt 2.968 personer er spurt i undersøkelsen, som ble gjennomført i november og desember i fjor.

– Funnene fra integreringsbarometeret understreker viktigheten av at vi har en fortsatt bred satsing på feltet og må jobbe sammen. Det å beherske norsk er nøkkelen til god integrering, og der har regjeringen kommet med nye tiltak som vi mener vil gjøre integreringen i Norge enda bedre, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) i en pressemelding.

Det er en høyere andel som mener Norge bør ta imot færre innvandrere (43 prosent) enn andelen som mener vi bør ta imot flere (28 prosent).

Fire at ti svarer at innvandring i hovedsak er bra for Norge, mens tre av ti svarer at det er dårlig for Norge.

Kvinner er i større grad positive til innvandring enn menn.

Respondentene har også tatt stilling til i hvilken grad problemer med integrering skyldes andre forhold. 63 prosent mener problemer med integrering i stor eller i noen grad skyldes «at mange innvandrere har en religion eller kultur som ikke passer i Norge».

53 prosent mener at utfordringer i stor eller i noen grad kan knyttes til «at det kommer for mange innvandrere», mens 46 prosent knytter problemer til «at innvandrernes kompetanse ikke passer i Norge».

Det er også en betydelig andel (60 prosent) som i stor eller noen grad mener det bidrar til utfordringene at «innvandrere blir utsatt for diskriminering».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon