John Christian Elden Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Barnevernskritikere i bobiler og campingstoler ventet på resultatet av det historiske kommunestyremøtet i Samnanger torsdag. Og det ble som de håpet.

I en granskningsrapport har barneverntjenesten i kommunen blitt slaktet.

I 2005 reiste barnevernslederen og kommuneoverlegen i hjem til en familiefar for å undersøke kjøleskapet hans. Skolen hadde fått bekymringsmeldinger om at barna fikk for lite mat. Og dermed startet en rekke omstridte vedtak som har ødelagt en hel familie.

annonse

– Jeg er helt rystet, sa ordfører Knut Harald Frøland da rapporten kom.

Kommunen vedtok i fjor å si unnskyld og gi oppreisning til en del av de involverte. De fikk også advokat John Christian Elden til å vurdere et eventuelt søksmål som ansatte i barnevernet i kommunen, noe han slo fast at det kunne være. Det handler i så fall om et regressøksmål i spesielt ei av sakene. Det innebærer at kommunen går til søksmål mot tidligere ansatte for å få dekket sine egen kostnader.

I dag sa kommunestyret ja til å gå videre med saken, med 13 mot 8 stemmer. Vedtaket betyr at Elden skal forberede grunnlaget for en historisk sak.

annonse

Det er NRK som skriver dette.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon