Forsvarer Unni Fries og tiltalte Philip Manshaus før dommen mot ham forkynnes i Asker og Bærum tingrett torsdag. Manshaus er tiltalt for drapet på sin stesøster og terrorangrepet på Al-Noor islamic Centre i Bærum i fjor. POOL. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Philip Manshaus’ forsvarer, advokat Unni Fries, var ordknapp da hun møtte pressen etter domsavsigelsen i Asker og Bærum tingrett.

Fries ville ikke kommentere verken hva hun eller Manshaus tenker om dommen.

– Vi har akkurat hørt dommen, nå skal vi drøfte det, sa hun.

annonse

Forsvareren hadde i retten argumentert for at Manshaus ikke var tilregnelig og burde dømmes til tvunget psykisk helsevern. Det var ikke tingretten enig i og dømte ham til 21 års forvaring.

Etter litt fram og tilbake i rettssalen ble det klart at Manshaus tar betenkningstid om hvorvidt han anker dommen. Da tingrettsdommer Annika Lindström spurte om hans avgjørelse, sa Manshaus at han ikke godtok dommen, men heller ikke ville anke fordi han ikke anerkjenner domstolen.

– Han har gitt ulike forklaringer eller synspunkter på dommen. Utgangspunktet hans er at han ikke ønsker å anerkjenne rettssystemet som sådan, sa Fries.

annonse

– Nå er det tatt betenkningstid, så det får vi diskutere nærmere, sa hun.

Også aktor tok betenkningstid, og partene må komme med sin beslutning innen 14 dager.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon